25Apr

ADNA

Lördag den 25 April, kl 19:00, på Fängelset

Fängelset och Kulturhuset Kåken presenterar

ADNA
Premiärspelar nya albumet Run, Lucifer

Fängelset – Härlanda Park Hus 15
Lördag 25 april kl 19.00
Förköp Pusterviksbiljetter och ticnet.se

”Efter albumet Night har vi växt och utvecklats ihop, musiken och jag, och resultatet av det har blivit Run, Lucifer.
Skivan är ett försök till att vara ärlig mot mig själv, att arbeta utan regler och låta det musikaliska få det fokus det förtjänar.”

– Adna Kadic

Adna text

Den 18 Mars 2015 släppte den unga göteborgskan Adna sitt andra album, Run, Lucifer. Skivan innehåller nio låtar som bjuder in till det mest ömtåliga, djupaste och melankoliska hörnet av hennes hjärta.  På albumet kombinerar Adna akustiska ljud med elektroniska influenser. Med hennes kraftfulla och känsliga röst vid rodret ges albumet som helhet en innerlig och grandios ljudbild.

Med 2014 lägger Adna ett mycket händelserikt år bakom sig. I Början av året flyttade hon till Berlin. Beslutet grundade sig i ett behov att finna en plats där musiken kunde få en ärlig satin. I februari släpptes debutalbumet Night och sedan detta har hon hyllats av musikpress och media över hela världen. Alltifrån NME Magazine i UK, till amerikanska radiostationen KCRW som nu lagt upp henne som ’Artist You Should Know’ och börjat spela hennes musik. Ord som stjärnskott, ”komma skall”, debutant och ”i startgroparna” har figurerat. Hon har även jämförts med en ung Bon Iver och Damian Jurado. För att avsluta året gjorde hon succé med Kleerup-covern ”Thank god for sending demons” som släpptes den 30 december 2014, ett spår som på bara ett par månader har fått närmare en halv miljon spelningar på Spotify.

Adna har även hunnit med flertalet turnévändor ute i Europa – och är nu aktuell med en co-headline till ”Women of the world festival” med Hundreds den 13 maj. I Sverige har ett boktningsavtal låsts med Live Nation i Norden, som nu hjälper Adna boka upp vår- och sommardatum.

Run Lucifer är inspelat i Adnas sovrum i Berlin, och är samproducerad av Simon Hagström Rennerstedt (Cassette Music Sweden) och mastrad av Henrik Alsér (Svenska Grammofonstudion etc.).


Lyssna