09Maj

CONNY NIMMERSJÖ + VÄSTERBRON

Lördag den 09 Maj, kl 19:00, på fängelset

Sanningsenligt och Fängelset är otroligt stolta över att kunna presentera Conny Nimmersjö med band till Fängelset och Göteborg den 9 maj!Efter att ha varit med och bildat bob hund i början av 90-talet och dessutom spelat i/med bla. Dödsfest, Bergman Rock, THÅSTRÖM, Mattias Alkberg och Pelle Ossler skulle Conny Nimmersjö egentligen inte behöva någon närmare presentation. Men trots att han i mer än 20 år har etablerat sig som en av vårt lands bästa och mest egensinniga gitarrister föll hans första soloalbum Skönheten & Oljudet lite mellan stolarna när den släpptes 2007. Sedan dess har Conny varit upptagen med andra projekt, inte minst med bo hund och turnéer med Thåström, men nu är det dags för Conny att följa upp den starka debutskivan.Så här skriver Conny själv om det nya albumet:
”Tänk, Nyss Var Här Så Trevligt är en punkigare skiva än den förra, den innehåller bara det jag själv skulle vilja höra. Den har ingenting med modern musik att göra, mer än såtillvida att den försöker definiera sig mot den. Jag skulle vilja hävda att skivan är så omodern att den är futuristisk – jag hatar 99% av all modern radioanpassad musik, och det är min sanna övertygelse att människor kommer tröttna på den ljumma döda sörjan och börja längta efter ny musik som lever lite mer. Skivan är inspelad helt live i studion, med fri puls (vi spelade inte till klick), och vi har försökt hålla påläggen till ett minimum, detta för att försöka behålla så mycket nerv som möjligt i musiken. Mina 8-åriga pojkar tycker det låter hemskt när jag sjunger, men det är meningen att det ska låta som det gör.”Västerbron

”Inte nog med att Conny Nimmersjö besöker Göteborg och Fängelset den 9 maj i samband med nya soloalbumet Tänk, nyss var här så trevligt. Nu kan Sanningsenligt och Fängelset stolt presentera Västerbron som förband!

Som en bomb slog Västerbron ner på den svenska musikscenen i början av 2014 med debutsingeln ”Om du säger det så är det så” och följde senare upp med ett av 2014 års bästa svenska album. Alla verkar falla för Västerbrons energiska symbios av punk och pop, med all rätt. Debutalbumet Idiotologi är producerat av Tommy Tift (Vånna Inget) fick välförtjänt strålande kritik och bandet har under hela 2014 turnérat runt hela Norden på klassisk punkmanér. Nu är de aktuella med singeln ”Död för mig” och deras skånskspråkiga skrammelpop fortsätter charma alla som kommer i dera väg.”
NÄR: 9 maj, 19:00
VAR: Fängelset, Kålltorpsgatan 2
HUR: Alkohol/drogfritt
INTRÄDE: 200:-
ÅLDERSGRÄNS: 15 år

 


Lyssna