28Apr

Del III, Nätterna som aldrig tog oss någonstans

Fredag den 28 April, kl 19:00, på fängelsets Café

Den 28 april så släpper vi – det vill säga Del III – vår EP Nätterna som aldrig tog oss någonstans. Vi bjuder i samband med det in såväl vänner som ovänner till Fängelsets Kafé för en så kallad releasefest. Vi har kvällen till ära det stora nöjet att få sällskap av Katthem och Levande Död. Nätterna som aldrig tog oss någonstans är inspelad och producerad av Tommy Tift (Vånna Inget/True Moon/Sista Sekunden), då denne i ett telefonsamtal påpekat att han satt inne på ”mest reverb i hela Sverige”.

Nätterna som aldrig tog oss någonstans handlar om cigarettrök som svider i halsen, snutar med hybris, medelålders män med kulhål i pannan och ruinstäder grundade 1894 f.Kr – samt allt där i mellan.

KATTHEM
Vissa människor har såpass stark karisma att de med sin blotta närvaro kan förändra atmosfären i ett rum. Det gäller till exempel för medlemmarna i Katthem, som ogenerat (och kanske omedvetet?) kräver sin publiks uppmärksamhet varpå de vägrar släppa taget förrän de sista skeva gitarrackordet har klingat ut. Trots att Katthem redan i ett tidigt skede var en hajpad orkester så överträffade debut-EPn Bby Shower alla tänkbara förväntningar, och i vår följs den upp av EPn Ritalina.

Levande Död
Levande Död är ett desperat avgrundsvrål från en till synes bottenlös själ. Chicagojazzen har beskrivit Levande Död som ”raggarrock fast mörkt som fan” vilket visserligen stämmer, men med glittersminkade kinder och reverbpedaler på högvarv finns det fler lager i Levande Död än vad nämnda citat påstår. Rockfotos blogg Hymn beskrev Levande Döds nyss släppta debutalbum Upp Till Kramp som ”en av 2017 års bästa rockskivor” och det finns ingen anledning att misstro dom. Levande Död har precis vaknat till liv.

SPELTIDER:
19:00 – insläpp
20:00 – Levande Död
21:00 – Katthem
22:00 – Del III

I entrépriset ingår en sju tums singel svart vinyl, och de tio första besökarna får dessutom en exklusiv och limiterad CD-singel med ”Himmelen Ikväll”. Vegansk fika kommer att finnas till försäljning för ytterst förmånliga priser.

NÄR: 28 april, klockan 19:00
VAR: Fängelsets Kafé, Kålltorpsgatan 2 (hållplats: Stockholmsgatan)
HUR: drog- och alkoholfritt, ingen åldersgräns!
INTRÄDE: 60:- (EP ingår!)

Varmt välkomna!
Isabell, Nora, Simon, Linus

 


Lyssna