05Dec

KITE

Lördag den 05 December, kl 20:00, på Arena29

EMIL AGRELL MED ARENA29 & FÄNGELSET PRESENTERAR:
KITE
Kite består av Nicklas Stenemo och Christian Berg och har sedan debuten 2008 kallats Sveriges bäst bevarade pop-hemlighet. Senaste och sjätte EPn med logiska titeln ”VI” släpptes i våras och fick ett fantastiskt fint mottagande av kritiker och av publiken under den utsålda vårturnén.
Kite har alltid gått sin egen väg och arbetat efter sina egna koncept och idéer, att endast släppa EPs och inte det klassiska singel/album-formatet är ett exempel ett annat är att de tackar nej till saker som andra band bara skulle kunna drömma om för att nå framgång.
Med nya EPn tar Kite allt till en ny nivå, det är mörkare och mer storslaget än
tidigare, både ljudbilden och det visuella vi har fått se i deras videos till ”True Colours”
och ”Nocturne”.
Live så öppnar Kite upp till deras värld och konsertrecensionerna har har minst sagt varit strålande, Dagens Nyheter kallade dem ”det bästa man kan uppleva live” och gav dem högsta betyg.
I september gjorde Kite fyra utsålda konserter på Naturhistoriska riksmuseets biokupol Cosmonova både framför och bakom landets största bioduk med en totalyta på 760kvm.
Live så utmanar Kite hela tiden sig själva och publiken, att det visuella och det musikaliska är lika viktigt bevisar de om och om igen.

I vinter ger bandet ett fåtal utvalda konserter och 5 december i Göteborg är en av dem.

Facebook eventet

 


Lyssna