16Jan

Morild (DK) + A Paradise

Torsdag den 16 Januari, kl 19:00, på fängelsets Café

2020 års första spelning blir med inga mindre än Danmarks egna Morild!

Morild
Köpenhamns egna Morild kommer hit till Göteborg med sin atmosfäriska black metal med postmetal-influenser. Morild är det danska ordet för naturfenomenet mareld, vilket är ett turkost sken som uppstår när en viss typ av plankton känner sig hotad av småfiskar och därmed börjar lysa upp för att locka till sig större rovfiskar som jagar bort småfiskarna. Den här förklaringen av fenomenet mareld säger ganska mycket även om Morilds musik, så om ni tycker detta låter spännande sa borde ni helt enkelt dyka upp och se dem!

https://morild.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/14wu8ArrLgkbpWn5Gfx5Xx?si=xdrwEd-zTnK039reFoE32g

A Paradise Dot
Slutet är nära. Tio år av målmedvetet harvande och ännu längre av planlöst sådant har byggt upp till den här stunden.
Nu, Nu! är vi äntligen här, framme vid vägens ände och vi kan efter all denna tid äntligen blicka ut från kanten av världen, så djupt man bara kan in i universums gränslösa meningslöshet.
Det är 2020 och jag är lika tom som alltid, lika omättlig och lika oförmögen att relatera till andra människor.
Det är senare, mörkare och med fler farhågor besannade. Världen skälver och hopp släcks, gamla felsteg gör sig påminda och vi, som är så vämjeligt oförmögna att ändra på oss, dör som hundar i vinternatten.
Men trots detta, så ser vi ändå där i självets och ensamhetens outtömliga flammor, stunder som föds och dör, drömmar och eldar, lika korta som de är oändliga.
En paradispunkt, om du vill, och om du tror att det finns anledning kvar att älska. Innan slutet är här.
Fast egentligen är det helt vanlig jävla meningslös musik. Gitarrer och sånt trams.

PRIS – 100-150 spänn
ÅLDER – 13-årsgräns
PLATS – Fängelsets café, Göteborg

OBS Evenemanget är som vanligt 100% fritt från alkohol och andra droger, sexism, transfobi, homofobi, rasism, nazism och alla andra former av totalt meningslös diskriminering!