26Apr

STOR

Fredag den 26 April, kl 19:00, på fängelset

STOR

Ayla-tungviktaren Stor dök upp mer eller mindre från ingenstans när han vann ”Årets Hiphop” på 2010 års P3 Guld.
Med sin första mixtape ”Nya skolans ledare” slog han knockout på den svenska kritikerkåren och imponerade på hela scenen med ett knivskarpt flow och en känsla som får en att vilja ta till det uttjatade uttrycket ”swag”.
Sedan dess har hiphop-Sverige väntat otåligt på hans debut Shere Khan som släpptes i november.
”Rom o kush” feat. Linda Pira, som P3 redan utnämt till ”Vinterns stora klubbhit”.
Samtidigt släpptes ”Mitt folk” feat. Aki, Dani M, Linda Pira & Natty Silver.

Nya plattan släpps under våren!

Support:
Bigry Mac
youtube
BigryMacL
Ali Bigry Mac Sultan Född 1 Maj år 1989

År 1991 fick familjen Sultan P.g.a. politiska skäl fly från sitt hemland (Irak).
Uppvuxen i förorten Hammarkullen som tillhör stadsdelen Angered utanför Göteborg. Han studerade lågstadiet på Nytorpskolan och högstadiet på Gaten-Hjälmskolan, då han även utdelades ett stipendium för kreativitet inom musik. Efter att ha växt upp i förorten Hammarkullen, Skapades en bra kontakt med hiphop gruppen HammerHill Click. Därefter fick han artistnamnet Bigry Mac. Han valde dock att behålla namnet för att hedra gruppens 2 medlemmar (Lil V & G-Sus) som omkom i den brutala brandkatastrofen i Göteborg år 1998, då 63 ungdomar miste livet. Som 14 åring tog han sig långt i tävlingar som t.ex. ”Göteborgstalangen” då det blev final två år i rad. Ali tog sig även till final i ”Musik Direkt” och vann guld tillsammans med sin grupp FullHouse i tävlingen ”Phetaste” (Stadskampen i hiphop)
Bigry gjorde sin succé med låten ”Hör Ni Mig” som släpptes sommaren 2011. En låt som talade ärligt om de samhällsproblem som förorterna utanför bl.a. Göteborg tampas med. Just nu jobbar han exklusivt på att släppa sitt debutalbum som beräknas vara klar våren/sommaren 2013.

Lyssna