05Apr

T – 55´S, BROWSING COLLECTION, DEL III, MYSTERI

Söndag den 05 April, kl 18:00, på fängelset

Sanningsenligt och Fängelset presenterar stolt Umeåbandet T-55’s stopp på västkusten under deras Europaturné!

LIVE:
T-55’S (hardcore/punk, Umeå)
www.facebook.com/thet55s
Efter att under ett par år ha spelat på allt från parkeringsplatser i Lycksele till rockfestivaler runt om i Europa med AC4 bildade Karl Backman T-55’s sommaren 2013. Precis som sig bör hade bandet redan de första månaderna spelat in sina två första EP-skivor och stått på scen. Är aktuella med EPn ”Power Up” och en Europaturné under våren. Med en kompakt, ösig och smattrande ljudmatta lägger T-55’s en stadig och energisk grund för Lisa Linders hetsiga röst. Ni kommer ha svårt att stå still.

BROWSING COLLECTION (punkrock/metal, Skövde)
www.facebook.com/BrowsingCollection
Kvällens veteraner, trots sin unga ålder. Browsing Collection är inne på sitt sjunde år som band och har bla. hunnit med att spela på några av Sveriges största festivaler, välförtjänt tagit emot stipendium av Stim och lånat ut instrument till bob hund. Browsing Collection kan verkligen det här med att skriva melodier som direkt fäster sig på hjärnan och får en att vilja dansa och skrika högt på samma gång.

DEL III (punk, Göteborg)
https://www.facebook.com/pages/Del-III/303387046519227
Nybildat punkband med medlemmar från murderofcrows, Nea Iris, Hateful Jane och Sista Dansen. Utgångspunkten ligger i det enkla och primitiva, och inte minst glädjen att spela tillsammans. Texterna ligger mellan det desperata och det anklagande, ackompanjerat av rock n’ roll-gitarrer och smattrande trummor. Lite som om Johnny Thunders spelat Masshysteri-covers. Album planerat till hösten.

MYSTERI (skrammelpop, Göteborg)
www.facebook.com/bandMysteri
Musiker är ibland med om att få stötar av sångmikrofoner, men i Mysteris fall är det helt tvärt om. Sångaren Josefin verkar ta kraft från botten av sin själ och skickar elektriska stötar via mikrofonen ut ur högtalarna. Allt ackompanjerat av desperata gitarrslingor och ivriga trummor. Referenser som Bad Cash Quartet, Honey is Cool, Broder Daniel och Hästpojken fladdrar förbi likt eftertexter när Mysteri står på scen, men ger en också en tydlig vision av framtiden för stadens indiescen.

NÄR: Söndag 5 april, 18:00
VAR: Fängelset (Stora scenen), Kålltorpsgatan 2
HUR: Alkohol/drogfritt, åldersgräns 15 år
INTRÄDE: 100:-

 


Lyssna