31Okt

YUNG (dk), Fittkramp (gbg) & Tears (dk)

Lördag den 31 Oktober, kl 19:00, på fängelset

Sanningsenligt och Fängelset presenterar:
YUNG (DK)
Yung är en del av den nya vågen av danskt stök som hittat sin väg över sundet och ut i världen. Trasiga distpedaler och gamla Bryds-vinyler nedsmulat till ett soligt konfetti redo att falla ner över oss alla. Dansk indierock-framtid!

Yung har varit en lokal hemlighet med två album under bältet, men med russinen välvalda och utplockade inför deras internationella debut-EP ”Alter”, vinner de ny terräng för varje dag som går. Hyllade från vänster till höger, uppifrån och nerifrån – ni vet att ni inte får missa!

TEARS (DK)
Med låten ”33” som ligger uppe på soundcloud gör de oss barnsligt nyfikna. Det är tjockt, tungt och mörkt. Framförallt är det helt fantastiskt. Referenser som Sisters of Mercy och The Mission flimrar förbi, samt tydliga ekon av 90-talsindie. Fängelsets metaforiska rökmaskiner kommer gå på högvarv när Tears ställer sig på scen.

FITTKRAMP (GBG)
Nybildat band från Göteborg som enligt dom själva hatar ”patriarkatet, jobbiga killar, folk som dödar djur, idioter med mera”. Mer än lovande grund för punk, och deras första låt heter just ”Hatet”. För övrigt en fantastisk låt i all sin enkelhet, med en av årets absolut bästa refränger, alla kategorier. Melodin kommer att sitta fastklistrad på din hjärnbark efter en halv lyssning, så varför inte göra oss sällskap den 31 oktober för att sjunga med?

ALLISON (90-talsindie, göteborg)
Allison är såpass bra att Hardy Nilsson utan eftertanke hade satt dom på omslaget till Common People. Med andra ord: på utropstecken. Allison blandar det bästa från 90-talet (ni vet Sonic Youth, Bikini Kill, Sahara Hotnights etc osv plus), men fantastidska melodier och det göteborgska vemod som gjort så många band från västkusten kända genom åren. Nervigt, kaosigt och helt fantastiskt. Missa inte!

Sanningsenligt bjuder som vanligt på veganska fika (skicka PM för eventuella allergier så ska vi försöka lösa något)!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5wKCIcx36tU


Lyssna