Fängelset – Kultur för och av unga

OBS! Angående Konserter
På våra konserter har vi åldersgräns 13 år.
Alltså ALLA över 13 är välkomna.

Här är det era aktiviteter och arrangemang som tar plats i lokalerna. Verksamheten styrs av dina egna initiativ, och riktar sig primärt till dig mellan 16-20 år.

I huset finner du flertalet lokaler som alla kan anpassas efter dina behov & önskemål. Fängelset är tillgängligt dygnet runt för dig som driver projekt, då möjligheten finns att få en egen nyckel. Verksamheten är en del av Ungdomssatsningen som drivs av Göteborg stad.

Bland våra lokaler finns en konsertlokal där flertalet evenemang äger rum och dörrarna är öppna för en bredare målgrupp. För att se vad som gäller för respektive evenemang, kika under fliken ”arrangemang”. I våra lokaler & på samtliga evenemang råder ett strikt alkohol- och drogförbud.

Fängelset håller till i hus 6, 7 och 15 på Härlanda Park.
Nyfiken på våra lokaler? Kom förbi på en kaffe så visar vi er runt! 

Verksamheten bedrivs i enlighet med Göteborgs Stads policy, vilket innefattar att vi öppet tar ställning för demokratiska värderingar och arbetar mot fördomar och normer som utestänger människor. Fängelset är en plats där man ska känna sig välkommen.


För arrangörer: 

Konsertscenen/Venue
Vår arrangemangslokal är fullt utrustad med scen, ljud och ljus. Detta gör lokalen till en utmärkt arena för konserter, teater och film. Kapacitet: 230 personer.

Fängelset Tech Spec – 2018

Arrangemanglokalen kan du boka för just ditt arrangemang. Här arrangeras spelningar med både nya och etablerade akter. Under åren har Fängelset bland annat haft besök av Timo Räisänen, Hello Saferide, Slagsmålsklubben och Promoe. Man kan även hyra/låna lokalen för produktionsrepetition.

Caféscenen/Small stage
Vår caféscen är utrustad med en mindre scen, ljud och ljus. Här är det perfekt att göra mindre produktioner, både inom musik, teater och dans. Kapacitet: 70 personer.

Techspec Café scenen Fängelset


För en liten tillbakablick – lyssna på vår spotifylista där vi försökt samla de artister som tagit plats på Fängelsets scen, från år 2003 fram tills nu.